Leave Your Message
*Name Cannot be empty!
* Enter product details such as size, color,materials etc. and other specific requirements to receive an accurate quote. Cannot be empty
Aisea ua le toe ta'uta'ua ai Lamepa Xenon?

Tala Fou

Aisea ua le toe ta'uta'ua ai Lamepa Xenon?

2024-08-24

Xenonlamepa (High Intensity Discharge Lamp) e fa'atatau i se moli fa'avevela kesi maualuga maualuga e fa'atumuina i le fa'afefiloi o kasa inert e aofia ai.xenonma e leai se filament o se moli halogen. E ta'ua o HIDxenonmoli, lea e mafai ona taʻua o moli halide uʻamea poʻoxenonmoli. Ua vaevaeina i taavalexenonmoli ma moli i fafoxenonmoli.

n1.png

Xenonlamepa (High Intensity Discharge Lamp) e fa'atatau i se moli fa'avevela kesi maualuga maualuga e fa'atumuina i le fa'afefiloi o kasa inert e aofia ai.xenonma e leai se filament o se moli halogen. E ta'ua o HIDxenonmoli, lea e mafai ona taʻua o moli halide uʻamea poʻoxenonmoli. Ua vaevaeina i taavalexenonmoli ma moli i fafoxenonmoli.

O le mataupu faavae o le malamalama oxenonlamepa e tatau ona faatumu ai se faagaau tioata quartz tioata ua tipi-UV ma le tele o kasa kemikolo.xenonma le iodide, ona fa'aaoga lea o se fa'aola (Ballast) e fa'aoso vave ai le 12-volt DC voltage i luga o le ta'avale i le 23,000 volts. O le maualuga-voltage amplitude e faaosofia ai lexenonelectrons i totonu o le paipa quartz e ionize, faia se puna malamalama i le va o electrodes e lua, lea e taʻua o le kesi lafoaia. Le pa'epa'e sili-malosi arc moli fa'atupuina exenone mafai ona faateleina le vevela lanu o le malamalama, e tutusa ma le susulu o le la i le ao. O le taimi nei e manaʻomia mo le HID e galue ai e naʻo le 3.5A, o le susulu e faatoluina nai lo pusa halogen masani, ma o le ola tautua e 10 taimi umi nai lo le masani masani.

n2.png

Na muamua faʻaaogaina i felauaiga vaalele. E lua ituaiga oxenonmoli o loʻo faʻaaogaina lautele i luga o le maketi, o le tasi o moli taavale ma le isi o moli uila. Ae ui i lea, ua faʻaaogaina i se aofaiga tele i taavale mo le silia ma le sefulu tausaga. Na atiina ae e Hella i le amataga o le 1990s. Ona o le maualuga o mea faʻapitoa,xenone sili atu le taugata o lamepa nai lo lamepa halogen masani ma moli moli. Ae aisea uaxenonlamepa ua le toe lauiloa i le maketi?

n3.png

  1. Tekonolosi matua

Faatasi ai ma le faʻaauauina o le atinaʻeina o tekonolosi LED, o moli faʻauluulu LED ua matua faʻaleleia atili i tulaga o le susulu, vevela lanu, faʻaogaina o le malosi, ma le umi o le olaga. I se faatusatusaga, o le lelei oxenonmoli ulu i ia vaega e faasolosolo ona vaivai. E le gata i lea, o le faʻapipiʻiina ma le faʻaleleia o moli faʻauluulu LED e sili atu ona faigofie ma vave, faʻateleina le faʻatauvaʻa o moli.

  1. Fa'ailoga tau

E ui lava o le tau muamua o le faʻatauga o moli moli e maualuga, faʻatasi ai ma le faʻaauau pea o le faʻaleleia atili o tekinolosi gaosiga ma le atinaʻeina o gaosiga tetele, o le tau o moli faʻauluulu LED ua faasolosolo malie ona faʻaitiitia. I se eseesega, e ui lava o le tau faʻatau muamua oxenon moli ulu e maualalo, o le tau o le tausiga mulimuli ane e maualuga atu, e maualuga ai le tau atoa.

  1. Siosiomaga puipuiga o le siosiomaga

A'o fa'aauau pea ona fa'atupula'ia le fa'alauiloaina o le si'osi'omaga i le lalolagi, ua fa'asili atu fo'i ona fa'alogo tagata i le fa'asaoina o le malosi ma le fa'aitiitia o le fa'aoso. O moli o le LED, e pei o se eletise maualalo, maualalo le filogia o moli, o loʻo ogatusa ma le tulaga o le puipuiga o le siosiomaga o loʻo i ai nei. Ae ui i lea, o le maualuga o le faʻaaogaina o le malosi ma le maualuga o le filogia oxenone fete'ena'i moli ma lea.

  1. Mana'oga mai matā'upu o lo'o tula'i mai

Faatasi ai ma le atinaʻeina o faʻalapotopotoga faʻapitoa e pei o le avetaʻavale tutoʻatasi ma fesoʻotaʻiga taʻavale, o manaʻoga mo tekinolosi moli taʻavale ua faʻateleina le maualuga. O moli o le LED, e pei o se tekonolosi faʻapipiʻi faʻapipiʻiina, e mafai ona faʻafetaui manaʻoga o nei fanua mo le atamai, faʻaititia, ma le faʻamalamalamaina o moli. Peitai,xenone faigata ona fa'amalieina mana'oga o nei matā'upu o lo'o tula'i mai ona o lo latou lava tapula'a.

n4.png